Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja veljajo za spletno trgovino »enBOX« in so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu kupcev (ZVPot-UPB2). Spletno trgovino www.enbox.si upravlja podjetje Alumia Andrej Avguštinčič s.p. (v nadaljevanju "ponudnik"). Uporabnik je oseba, ki uporablja našo spletno trgovino (v nadaljevanju "kupec"). Splošni pogoji poslovanja opredeljujejo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Informacija o ponudniku in kontaktni podatki

Alumia Andrej Avguštinčič s.p.

Sedež ponudnika: Gorenje Ponikve 33, 8210 Trebnje
Davčna številka: SI 9149666
Davčni zavezanec: da
Matična št.: 8124159000

 

Kontaktni podatki:

Telefonska številka: 0410256666

Email: info@enbox.si

Bančni podatki:
Poslovni račun odprt pri: Delavska Hranilnica d.d.
TRR: SI56 610000019326821

 1. Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s po prodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku v primeru nedostopnosti vam bomo to sporočili),
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 1. Načini plačila

Spletna trgovina www.enbox.si omogoča naslednje načine plačila:

 • Predračun (prejeli ga boste avtomatsko po oddaji naročila na svoj e-naslov, v obliki UPN obrazca)
 • Plačilo s plačilnimi karticami preko e- sistema za plačevanje Stripe
 • Po povzetju


Račun za opravljene storitve boste prejeli na svoj e-naslov, ki nam ga boste zaupali ob oddaji naročila. V kolikor bi ga želeli prejeti tudi v fizični obliki, nam prosim to sporočite na info@enbox.si.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika. En izvod te pogodbe se pošlje kupcu preko elektronske pošte, po uspešno izvedenem naročilu. Dostop do te pogodbe kasneje potrošniku omogoči ponudnik, potrošnik lahko izvod/kopijo te pogodbe naroči preko e-naslova info@enbox.si. Ponudnik nato naročeni izvod pošlje potrošniku po pošti v pisni obliki ali v elektronski obliki na željen e-naslov potrošnika.

Kupec lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave pokliče ponudnika na njegovo kontaktno telefonsko številko 041256666 ali ga kontaktira preko elektronskega naslova info@enbox.si.

 1. Veljavnost ponudbe

Navedene cene na spletni strani veljajo za naročila preko spletne trgovine ali preko telefonskega klica na številko 041256666. Cene veljajo pri zgoraj navedenih načinih plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji, zato lahko pri nekaterih izdelkih pride do odstopanja cen na spletni strani in ostalih trgovinah po Sloveniji. Cene izdelkov so označene v evrih (EUR).

Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Cene veljajo od trenutka, ko jih kupec potrdi pri naročilu v spletni trgovini www.enbox.si in veljajo do dne objave novega cenika. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

V primeru spremembe cene izdelka med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil preklic nakupa ali pa bo ponudil rešitev, ki bo omogočila v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo in ga v elektronski obliki prejme na svoj e-naslov. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Kljub trudu, da so vsi izdelki na zalogi in da se trudimo, da je stanje zaloge ažurno, se včasih zgodi, da izdelka ni na zalogi, o čemer ponudnik kupca obvesti. V tem primeru vas bomo obvestili in vam v primeru predplačila vrnili kupnino.

 1. Stroški dostave

Cena dostave je 3,50€. Stroški dostave so zaračunani in navedeni na naročilu in računu, z naročenimi artikli in jo poravnate skupaj z zneskom naročila.

 1. Dostava na poljubni naslov na območju Republike Slovenije:

Rok dostave izdelkov je 1-5 delovnih dni, v primeru personaliziranih izdelkov se lahko rok dobave podaljša za 5 delovnih dni.
Ob vikendih in praznikih se dostava ne opravlja, dostava se opravi v ponedeljek oz. naslednji delovni dan po prazniku.

Cena dostave je 3,50€ (ne glede na težo, količino in velikost vašega naročila). Stroški dostave so zaračunani in navedeni na naročilu in računu za izdobavljenim blagom in jih poravnate skupaj z zneskom naročila.

 1. Personalizirani izdelki

Rok izdelave personaliziranih naročil je 5 delovnih dni. Pri personaliziranih izdelkih se kupnina ne vrača.

 1. Preklic naročila

Po oddaji naročila kupec prejme potrdilo o naročilu na njegov e-naslov. Morebitni preklic naročila lahko kupec v roku ene (1) ure po prejemu potrditve naročila sporoči na ponudnikovo telefonsko številko 041256666. V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in ponudnikom sklenjena.

Ponudnik storitve nudi podporo kupcem od ponedeljka do sobote, med 8:00 in 20:00 uro na telefonski številki 041256666 in preko e-naslova info@enbox.si. V kolikor se na telefon ne oglasimo takoj, vas bomo vsekakor poklicali nazaj v najkrajšem možnem času. 

 1. 100% varen nakup, pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga skladno z ZVPot

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Odstop od naročila/pogodbe mora biti poslan pisno na naslov Spletna trgovina, Alumia Andrej Avguštinčič s.p., Gorenje Ponikve 33, 8210 Trebnje ali na elektronski naslov info@enbox.si

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Vsi izdelki kupljeni pri ponudniku www.enbox.si so takšne narave, da jih je moč vrniti po pošti. O nameravanem vračilu nas prosimo pisno obvestite in sicer na kontaktni e-naslov info@enbox.si. Potrošnik mora blago vrniti v 30 dneh od sporočenega namena o odstopu od pogodbe. Vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

 1. Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

 1. Menjava izdelka

Če vam nerabljenega izdelka ne ustreza, ga brez težav zamenjamo za ustreznega. V tem primeru stroške pošiljanja v obe smeri krije kupec. Izdelek mora biti tudi v tem primeru nerabljen, nepoškodovan in v originalni embalaži.

 1. Spremembe v urniku opravljanja storitev

Ponudnik lahko začasno spremeni splošno uporabljen urnik opravljanja storitev. O spremembi opravljanja storitev bo ponudnik storitve obvestil stranke z objavo spremembe oz. omejitve na prvi strani spletne trgovine www.enbox.si

V teh primerih kupec ne more uveljavljati odškodnine.

 1. Upravljavec

Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov – GDPR je:

Alumia Andrej Avguštinčič s.p.

Gorenje Ponikve 33

8210 Trebnje
Slovenija

Obdelava osebnih podatkov

Osebne podatke obdelujejo tudi naši obdelovalci, ki so zaupanja vredna podjetja, ki so za svojo dejavnost registrirani in zagotavljajo ustrezen nivo varovanja osebnih podatkov. Obdelovalci obdelujejo vaše osebne podatke po naših navodilih in izključno v našem imenu.

Obdelava osebnih podatkov pomeni kakršnokoli delovanja, ki se izvaja v zvezi z osebnimi podatki, zlasti zbiranje, pridobivanje, vpis, urejanje, shranjevanje in prilagajanje ali spreminjanje, priklic, vpogled, uporabo, razkritje s prenosom, sporočanje, širjene ali drugo dajanje na razpolago, razvrstitev ali povezovanje, blokiranje, anonimiziranje, izbris ali uničenje. Obdelava je lahko ročna ali avtomatizirana.

Vrsta, podlaga in način obdelave vaših osebnih podatkov je odvisna zlasti od namena, zaradi katerega vaše podatke obdelujemo.

Obdelava osebnih podatkov za namene neposrednega trženja

Če ste v privolili v obdelavo vaših podatkov za namene neposrednega trženja, to zajema:

 • pošiljanje e-novic o aktualnih ponudbah


Neposredno trženje izvajamo preko elektronske pošte in družbenih omrežij.

Politika zasebnosti


 • Z prijavo na e-novice se uporabniki strinjajo s prijavo na prejemanje e-novic
 • Ob oddaji nakupa na spletni strani se podatki o uporabniku uporabljajo izključno za pripravo naročila in komunikacijo, povezano s tem naročilom. Osebne podatke zbiramo samo na podlagi vaše privolitve ob prijavi na e-novice.


Čas hrambe osebnih podatkov

Pridobljene osebne podatke podjetje toliko časa, kolikor je to potrebno za namen pošiljanja vsebin, na katere ste se prijavili oz. naročili. oz. do preklica hrambe osebnih podatkov s strani uporabnika. Uporabnik lahko kadarkoli s pisnim obvestilom na naslov podjetja ali preko e-naslova info@enbox.si zahteva, da podjetje trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja.

 1. Pritožbe in spori

  Ponudnik se bo v primeru morebitnih pritožb trudil za učinkovito razrešitev. Pritožba se odda preko emaila info@enbox.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen, ponudnik pa si bo po svojih najboljših močeh prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V kolikor morebitni spori niso rešljivi sporazumno, bo za to pristojno sodišče v Novem mestu.


Zahvaljujemo se vam za zaupanje.