TOP 5 nasvetov za izbiro izvirnega darila

 

TOP 5 NASVETOV za izbiro izvirnega darila

Imate tudi vi vedno problem kaj podariti za darilo?

Bliža se čas obdarovanj z njim pa tudi nakup daril za najbližje, družinske člane in prijatelje. Imate tudi vi vedno problem kaj podariti za darilo, da bo primerno in res presenetilo obdarovanca? Nimate časa slediti vsem trendom kaj je in, moderno? V času, ko je (skoraj) vse dostopno je obdarovanje postalo prava umetnost.

V nadaljevanju je TOP 5 splošnih nasvetov za izbiro darila v vsakem trenutku:

  • Personalizacija

Personalizirani izdelki so vedno bolj v modi ter jih je vedno več na izbiro. So prvi na seznamu prav namenoma- vedno bolj so iskani ter dostopni. Številni slovenski ustvarjalci izdeljujejo personalizirane izdelke, kot so:

- Skodelice z imenom ali priimkom,
- flaške za vodo z imenom,
- kozarci z gravuro,
- predpražniki z priimkom,
- majice z napisi,
- čokolade z napisom po želji,
- personaliziran koledar,
- klobuk z vezenim imenom,
- vezenine po želji,
- milo z imenom,
- personalizirana knjiga,
-  ter celo personalizirana kozmetika ali zvezdna karta.

Izbira je zares velika, saj se tudi proizvajalci zavedajo, da je to trend- ne samo v Sloveniji (k nam namreč to šele dobro prihaja) temveč po vsem svetu.

S personaliziranimi izdelki izdelanimi posebej za vašega najbližjega ne morete zgrešiti pri obdarovanju saj bo obdarovanec presenečen, da je bilo nekaj narejenega prav zanj.

  • Uporabnost

Ob velikem številu izdelkov na trgu ter strmenju k čim bolj trajnostno naravnanemu življenju vedno bolj dajemo prednost uporabnim izdelkom. Izdelki, ki so "nabiralci prahu" ter predstavljajo odvečno navlako v stanovanju so čedalje bolj nezaželeni, tudi pri obdarovanju. Zato so uporabni ter praktični izdelki pravi za vsakogar, saj je darilo najlepše ravno takrat, ko ga lahko uporabljamo, nam olajša vsakodnevne izzive (planer je tak primer darila), nas razvaja (čokolada, kava, vino, dišeča svečka...) ali nam pridejo prav vsak dan (nogavičke, šal, ogrlica).

  • Novi ali butični izdelki

Uporabni izdelki dobijo še posebno vrednost, če je nekaj novega na trgu ali obdarovanec izdelka še ni poskusil ali videl, bodisi zato, ker so izdelki težje dostopni ali pa zato, ker ga obdarovanec še ni poskusil in je novo, zanimivo. Ja, tudi pri obdarovanju je pomembno slediti trendom in že z izbiro nečesa novega ali butičnega lahko popolnoma presenetite. Seveda pa mora tudi nov ali butičen izdelek ustrezati obdarovancu.

  • Ustrezno darilo glede na obdarovanca

Običajno o tistem, ki ga obdarujemo vemo nekaj stvari kar ima rad, kakšen je njegov/njen življenjski slog. Tako lažje izberemo primerno darilo. Čim bolj poznamo našega obdarovanca, naj bo to najožji družinski član ali prijatelj, tem bolj primerno darilo mu lahko izberemo. Nekaj splošnih iztočnic, ki nam lahko pomagajo pri izbiri darila so (od najbolj splošnih do bolj specifičnih):

- Ljubitelj-ica kave,
- ljubitelj-ica čaja,
- ljubitelj-ica vina,
- nekdo, ki rad poskusi kaj novega,
- nekdo, ki ima rad sladke stvari,
- ljubitelj-ica slovenskih izdelkov,
- novopečena mamica in očka,
- ljubitelj-ica knjig ali določene teme, 
- ljubitelj-ica kvalitetnih ali naravnih proizvodov,
- ljubitelj-ica tehnoloških izdelkov,
- ljubitelj-ica doživetij ter,
- ljubitelj-ica okolju prijaznih izdelkov...
  • Glede na namen obdarovanja

Zadnji nasvet ni vezan na obdarovanca in njegove lastnosti temveč namen obdarovanja. Namen obdarovanja je lahko eden najpomembnejših pri izbiri darila. Namenov obdarovanja je ogromno s tem pa tudi različnih daril, katera so primerna za obdarovanje. Vedno moramo v povezavi z namenom biti pozorni tudi na predviden znesek darila (prav tako kot prenizka vrednost darila ni primerna tudi previsoka vrednost darila ne pusti nujno dober pečat).

Priložnosti ob katerih se najpogosteje obdarujemo:

- Ob rojstnih dneh,
- ob napredovanju v službi, 
- ob pridobitvi naziva pri študiju,
- ob poroki, 
- rojstvu otroka, 
- ob obisku,
- za sv. Miklavža,
- za Božič,
- za Novo leto.

 

Ob pravi priložnosti lahko z podarjenim darilom obdarovancu podarimo veliko več kot je vredno darilo samo. To lahko dosežemo samo, če sledimo vsem petim nasvetov za izbiro darila. Darilo je najlepše takrat, ko presega svojo materialno vrednost in pomeni tisto nekaj več in da jasno sporočilo obdarovancu, da smo si za izbiro vzeli čas.

Napiši komentar

Obvestilo : Upravitelj spletne trgovine komantarje pregleda in jih doda, zato je komentar na spletni strani viden kasneje, po odobritvi.